links

Samenhuizen is een vereniging die tot doel heeft vormen van gemeenschappelijk wonen bekender te maken en te ondersteunen.

Cohousing Projects is een coöperatieve vennootschap die een professionele dienstverlening voor cohousing aanbiedt. Naast het verlenen van expertise aan groepen, overheden en grondeigenaars, investeren we in geschikte sites voor het ontwikkelen van cohousing projecten.

Cohousing Company is een Amerikaans architectenbureau opgericht door Kathryn McCamant en Charles Durrett, de bekroonde architecten die het Deense concept van cohousing introduceerden in de VS  en de  Engelstalige wereld met hun baanbrekende boepublicaties CoHousing: A Contemporary Approach To Housing (1989), Creating Cohousing: Building Sustainable Communities (2011) & Senior Cohousing: A Community Approach to Independent Living (2005).

EcoVillage in Ithaca, gelegen in de prachtige regio van de Finger Lakes in de staat New York, is een intentionele woongemeenschap en non-profit educatieve organisatie voor de ontwikkeling van alternatieve modellen van voorstedelijk wonen die een evenwichtige, duurzame en sociale levensstijl bieden, met een minimale ecologische impact.

VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) informeert over gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen.

 

Advertenties